Mijn werkwijze

Ik kan het probleem van iemand zien als een onderdeel van een groter geheel en doorzie waar het vandaan komt en wat je nodig hebt om daar uit te komen. Daarbij ben ik in staat om te doorgronden hoe iemand geworden is door de omstandigheden en wat zij nodig heeft om daar los van te komen. Veelal is het lichaam daarbij de ingang van de sessie. Ons lichaam is wijs, daarin liggen alle antwoorden opgeslagen. Door daar weer aandacht aan te geven komen de antwoorden en inzichten haast vanzelf naar boven.
Mijn cliënten help ik om oude pijnen op te ruimen, zodat ze zich vrijer voelen en beter gaan functioneren in het leven en op het werk.

In de loop der jaren heb ik diverse opleidingen gevolgd. Uit alles wat ik geleerd heb, is mijn eigen manier van werken ontstaan. Altijd met ‘luisterend’ aanwezige handen, die volgen, uitnodigen. Het gaat over liefdevol contact, respectvol, zonder waardeoordeel. Alles mag er zijn zoals het is.

Laat je iedere keer weer verrassen door wat er op dat moment nodig is voor jou.

Methodes/technieken waaruit ik o.a. put:

Agnes Hoogendoorn, Roepen van de ziel, systemisch lichaamswerk

Pijn reist door families. Totdat iemand er klaar voor is om het te gaan voelen en helen.
Systemisch werk via het lichaam is een methode om fysieke klachten, terugkerende patronen of gevoelens waar je geen grip op hebt te onderzoeken. Daarbij wordt het lichaam aangeraakt op de laag van de ziel.
Stress, angst, fysieke klachten, vervelende gevoelens of onaangename thema’s die steeds weer terugkeren in je leven kunnen zijn ontstaan door wat je zelf hebt meegemaakt, maar ook door trauma’s vanuit jouw familiesysteem waarop jij mee resoneert. Dit heeft onbewust invloed op jou.

Familie en systemische opstellingen worden vaak in groepsverband gegeven. Dezelfde thema’s vind je echter ook terug in je lichaam en de ruimte daaromheen. Bij systemisch lichaamswerk lig je op de massagetafel, zonder dat er anderen bij zijn om de opstelling te doen.
Door aanraking van het lichaam en aandacht voor wat er is, zonder iets te willen veranderen of in te grijpen, word je je bewust wat er gebeurt in je lichaam en in je leven.
Tijdens een sessie kan je voelen of de pijn of het trauma van jou is of dat je het draagt voor jouw familiesysteem. Door aanraking en aandacht voor wat er is, zonder iets te willen veranderen of in te grijpen, geeft ruimte om dat wat zich aandient liefdevol en met compassie tegemoet te treden. Je leert te luisteren naar je hart, hoofd, lichaam en ziel.
Het kan je helpen iets echt af te sluiten en weer, bewust en met nieuwe energie, weer verder te gaan in je leven.

“When we heal ourselves, we heal our ancestors from wounds that run deep in our family.
When we heal our ancestors, we heal the world from wounds that run deep in humanity.” ~Miriam Rose

Mijn training voor systemisch werk via het lichaam heb ik gevolgd bij Connie van der Arend, tevens de auteur van het boek: “Het Veld van Aandacht”.

Agnes Hoogendoorn, Rebalancing

Rebalancing betekent aanraken met aandacht. Aanwezig zijn met wat er is op dit moment. Het is een combinatie van begeleid zelfonderzoek en massage, waardoor je bewust wordt van de spanningen in je lichaam en meer zelfinzicht krijgt. Je gaat patronen en houdingen herkennen die je in de loop van je leven (onbewust) hebt ontwikkeld, waarom je wat en wanneer doet. Door daar aandacht aan te geven kan er ontspanning komen.
Door Rebalancing kom je dichter bij jezelf en leer je trouw te blijven aan jezelf.
Uit het denken naar het voelen. Uit het hoofd naar het lichaam.

Agnes Hoogendoorn. Bars, Access Consciousness

Dit voelt als een heerlijke ontspannende hoofdmassage, waarbij je ook nog eens loskomt van belemmerende overtuigingen.
Bij een Bars-behandeling lig je ontspannen met je kleren aan op een massagetafel. Je hoofd wordt afwisselend op 32 punten zachtjes aangeraakt. Ieder punt staat in verbinding met een bepaald thema. Ze bevatten de elektrische lading van beperkende gedachten, ideeën, emoties, oordelen, overtuigingen, besluiten en gevoelens die zorgen voor stress, vermoeidheid en beperkingen in je leven.
Door de zachte aanraking van deze punten ontlaadt het lichaam zich en ontspant het. Hierdoor ontstaat er ruimte, innerlijke rust en energie om iets nieuws in je leven te creëren.

Andere energetische behandelingen

Naast de Bars© (meest bekende bodyprocess van Access Consciousness©) zijn er nog veel andere healings- en bodyprocessen. Enkele daarvan zijn:

Je immuunsysteem versterken (MTVSS)

Wil jij je immuunsysteem een boost geven? Dat kan met MTVSS van Access Consciousness.
Je immuunsysteem kan verzwakt raken door allerlei omstandigheden, denk daarbij onder andere aan te veel stress en overbelasting, te weinig slaap of een trauma.
Bij MTVSS wordt je lichaam aangeraakt op gebieden die te maken hebben met je endocriene en hormonale systeem. Door deze aanraking wordt de energie in je lichaam weer aangezet en gaat alles stromen.
Je immuunsysteem wordt aangezet en versterkt.

Trauma en stress loslaten (TSS)

Een ongeluk, een burn-out, een scheiding of een ander (emotioneel) traumatische gebeurtenis in je leven, kan een grote impact hebben op je leven. Het voelt alsof er een leven ‘voor’ en een leven ‘na’ de gebeurtenis is. En het blijft maar ‘ronddraaien’ in je leven, alsof je er niet los van kan komen. Je zit ‘gevangen’ in het oude verhaal, je lichaam reageert daarop met klachten die horen bij dat verhaal.
Met het lichaamsproces TSS kom je uit deze vicieuze cirkel. Je schoont als het ware je systeem op en kunt met een schone lei verder gaan. Niet dat de traumatische gebeurtenis wordt uitgewist, maar wel de gevolgen daarvan die zich hadden vastgezet in je lichaam.

Energetische Facelift

Dit is een diep, ontspannend en verzorgend lichaamsproces. Het werkt niet alleen door in je gezicht, maar je hele lichaam krijgt een lift. Alle cellen krijgen een boost, de effecten van veroudering in het lichaam verminderen hierdoor.
Door de energetische facelift ga je je beter voelen van buiten én vanbinnen. Het verzacht, reinigt, verjongt en verstevigd. Je laat een heleboel ballast los.
En dat allemaal zonder apparaten en zonder crèmes.
Je voelt je na afloop heerlijk ontspannen en verjongt.

Agnes Hoogendoorn, intuïtief systemisch coachen

Het doel van systemisch werken is de verborgen dynamieken en belemmeringen binnen een systeem zichtbaar te maken. Iedereen maakt deel uit van verschillende systemen, zoals het gezin, een organisatie, team of cultuur. Ieder systeem heeft zijn eigen dynamiek. Door diverse factoren kan het uit balans raken. Niet alleen door de mensen of gebeurtenissen die je kent, maar ook door verre voorouders of gebeurtenissen die je zelf niet hebt meegemaakt.

In het dagelijkse leven kan je hierdoor tegen verschillende blokkades en belemmerende overtuigingen aanlopen. In plaats van daarover te praten en ze te analyseren, helpen opstellingen je om ze te (door)voelen. Het gaat om het aankijken van de blokkade en belemmerende overtuigingen en de (innerlijke) beweging die daardoor ontstaat. Dat doe je door te voelen in je lijf en niet met je hoofd. Vertrouwen op je gevoel en intuïtie. Het opstellingswerk is een reis terug naar jezelf, in je lijf, in je levenskracht hier op aarde, met je voeten op de grond.

  • Deze methode is ook heel geschikt om online te doen. Kan je, om welke reden dan ook, niet naar de praktijk komen, of wil je niet aangeraakt worden, dan is dit een mooi alternatief. Net als bij een live-sessie gaan we tijdens een online sessie op onderzoek uit, waarbij ik vragen stel en jij gaat voelen en ervaren. Om zo naar de kern te gaan. Waardoor er meer rust kan ontstaan. Het enige verschil is dat je niet bij mij op de massagetafel, maar gewoon achter je beeldscherm zit.
Agnes Hoogendoorn, Metamorfose massage

Metamorfosemassage biedt ondersteuning bij het verwerken van emoties, als rouw, verdriet van een scheiding, verlies van werk. Het is effectief bij angsten, slaapproblemen, onrust, boosheid, frustratie, etc. Het helpt je om oude patronen die je niet meer dienen te transformeren, zodat jouw levenskracht weer kan stromen.
Metamorfosemassage is een zachte behandeling die niet gericht is op de pijn of de stress, maar werkt op de mens als geheel en geeft ruimte aan je innerlijke levenskracht. Het helpt je te worden wie je in wezen bent.

De behandeling bestaat uit een zachte aanraking van de reflexzone van de wervelkolom op de voeten, de handen en het hoofd. Hierbij lig je ontspannen op een massagetafel, met je kleren aan. Wat er op dat moment losgelaten mag worden komt los, wordt verwerkt en afgevoerd. Er hoeven dus geen woorden aan gegeven te worden. Zeker als je niet kunt of wilt praten is dit fijn.

Agnes Hoogendoorn, Leerschool van het leven

In de ruim 60 jaar die ik nu al op deze aardbol rondloop heb ik veel meegemaakt en geleerd. Dat heeft mij verrijkt, krachtiger en kwetsbaarder gemaakt. Ik kan niet anders dan ook deze levenslessen mee te nemen tijdens de sessies die ik geef.

Agnes Hoogendoorn, Akasha Kronieken reading

Blijft er een thema over een bepaalde werk- of privésituatie maar rondcirkelen in je leven en kom je er niet uit wat je er mee aan moet? Dan kan een reading met de Akasha kronieken een antwoord geven.
De Akasha kronieken kun je zien als het grote digitale universele archief waarin alles ligt opgeslagen van alle levens die je ziel al heeft gehad. Een soort universele database waarmee we allemaal verbonden zijn. Door verbinding te maken met de hoeders van de Akasha kronieken worden antwoorden op (ziels)vragen via mij doorgegeven. Je krijgt antwoorden die op dat moment voor jou van dienst zijn. Er wordt niets vrijgegeven waardoor jij belangrijke levenservaringen zou kunnen missen.

Ben jij eraan toe om een positieve verandering in je leven aan te brengen? Aarzel dan niet langer en maak een afspraak voor een consult/sessie om helder te krijgen wat jij nodig hebt om je leven een andere wending te geven.

De behandelingen die ik geef zijn een aanvulling op reguliere geneeskunde, ze vervangen geen urgente medische behandeling of medicatie. Raadpleeg dus altijd je (huis)arts als je dat verstandig lijkt.