Over Agnes

Het valt me op dat er zoveel mensen lijden aan stress en dat ze niet tijdig iets daaraan doen. Ze denken veel te vaak dat ze het wel aankunnen. Terwijl het vaak beter is een probleem te voorkomen dan achteraf de brokstukken op te moeten ruimen.

Helaas was ik zelf ook zo halsstarrig. Ik ben veel te lang doorgegaan met het hooghouden van allerlei bordjes. Ik negeerde de signalen van mijn lichaam en ging maar door. Want er moest nog zoveel. Ik stopte mijn gevoel weg en hield mijn kaken strak op elkaar. Ik kon en durfde geen keuzes te maken om bijvoorbeeld naar een andere baan te kijken, om voor mijzelf te kiezen.

Ik deed wat ik dacht wat er van mij verwacht werd. Alles in mij was aan het overleven. Totdat ik thuis kwam te zitten met een burn-out. (Voor de 3e keer!)

Door te leren contact te maken met mijn lichaam werd ik me meer en meer bewust van de spanningen en leerde ik ze te versmelten, waardoor er ruimte kwam voor ontspanning.

Langzaamaan leerde ik steeds meer te vertrouwen op de signalen die mijn lichaam aangaf. Daardoor kan ik nu mijn grenzen (h)erkennen en aangeven. Ik kan nu makkelijker ‘nee’ zeggen. Ik ervaar meer rust, openheid en vertrouwen in mijn eigen kracht.

In plaats van te overleven, leef ik nu mijn leven!
Agnes Hoogendoorn

Agnes Hoogendoorn

Uit ervaring weet ik dus hoe zwaar het is om met een burn-out uit te vallen. Mijn leven was echt een tijd lang helemaal ingestort. Wanneer ik eerder actie had ondernomen en had onderzocht wat de triggers voor mij waren, was een burn-out hoogstwaarschijnlijk niet nodig geweest.

Mijn wens is dat er niemand meer door stress, angst of andere klachten hoeft uit te vallen met een burn-out. Dat ze beter opgewassen zijn tegen moeilijkheden/tegenslagen en niet noemenswaardig meer last hebben van stress, angst of andere klachten. Zodat ze beter kunnen functioneren op het werk, thuis en in contact met andere mensen. En rust vinden en genieten van het leven.

agneshoogendoorn-Werkwijze

Mijn werkwijze

In de loop der jaren heb ik diverse opleidingen gevolgd. Uit alles wat ik geleerd heb, is mijn eigen vorm ontstaan.

Ik kan het probleem van iemand zien als een onderdeel van een groter geheel en doorzie waar het vandaan komt en wat je nodig hebt om daar uit te komen. Daarbij ben ik in staat om te doorgronden hoe iemand geworden is door de omstandigheden en wat zij nodig heeft om daar los van te komen.

Veelal is het lichaam daarbij de ingang van de sessie.
Ons lichaam is wijs, daarin liggen alle antwoorden opgeslagen. Door daar weer aandacht aan te geven komen de antwoorden en inzichten haast vanzelf naar boven.

Mijn cliënten begeleid ik om oude pijnen op te ruimen, zodat ze zich vrijer voelen en beter gaan functioneren in het leven en op het werk. <Meer weten over mijn werkwijze? Klik hier>

Als sensitieve rustgever, rebalancer, stressreleaser, healer en burn-out ervaringsdeskundige weet ik hoe belangrijk het is om naar mijn lichaam en mijn gevoel te luisteren. Ik ervaar nu meer rust in mijzelf, harmonie en vitaliteit in mijn leven.
En dat gun ik jou ook!

Mijn missie

Ik geloof dat vrouwen heel veel innerlijke kracht en doorzettingsvermogen in zich hebben. Ze zijn als geen ander in staat om veel bordjes in de lucht te houden. Ze zijn de rots in de branding waar het gezin op steunt, zodat alles reilt en zeilt. Daarnaast zijn ze ook harde werkers en staan ze klaar om anderen te helpen.

Maar vaak nemen ze toch te veel hooi op hun vork en blijven op wilskracht doorgaan. Of ze dragen te veel hun onverwerkte verleden met zich mee. Met als gevolg dat ze vastlopen in hun leven en in hun lichaam. Ze verliezen zichzelf en ze verliezen het contact met hun eigen innerlijk, hun eigen kern.

Dat is jammer, want daardoor doen ze zichzelf te kort. Als ze zo doorgaan komen ze in een negatieve spiraal terecht waardoor ze vervreemden van hun omgeving, of tegen een echtscheiding aanlopen, of burn-out raken, of hun baan verliezen, of depressief raken.

Daarom begeleid ik hen in hun processen om hun leven weer te herpakken, om de ballast van zich af te schudden, zodat ze weer rust in zichzelf ervaren en voller van het leven kunnen genieten.

Wat is typisch Agnes?

  • Ik maak graag mandala’s in allerlei vormen, zowel getekend, geweven als gehaakt. Dit is heerlijk om te doen. Door de steeds weer herhalende bewegingen kom ik tot rust en ontspan ik. Ik vergeet even de tijd.
  • Gewoon omdat ik het leuk vind, verzamel ik inspirerende spreuken en quotes over allerlei onderwerpen.
  • Wanneer ik iets doe, begin ik met kleine stappen, daardoor blijft het voor mij overzichtelijk en geeft het me een gevoel van succes als ik deze stappen heb gedaan. De Kaizen methode is daarvoor mijn inspiratiebron.
  • Iedere week maak ik een of meerdere langere wandelingen. Ik hoop ooit nog eens de Camino naar Santiago de Compestella te lopen.
  • Op mijn tafel en nachtkastje liggen altijd diverse boeken. Ik houd van boeken over spiritualiteit, historische thrillers, maar ook boeken waarmee ik mijn kennis kan verrijken. En dan met name wat mijn werk betreft.

Als ik dit zo lees, besef ik dat veel van wat ik graag doe mij rust en ontspanning brengt.

Wil je een positieve verandering in je leven? En wil je ontdekken waar jij vastloopt en wat je nodig hebt om dat te veranderen? Zet dan nu de eerste stap en maak een afspraak voor een consult/sessie om helder te krijgen hoe jij die positieve verandering in gang te zetten.

Afgeronde opleidingen/cursussen