Praktijk Agnes Hoogendoorn - Terug naar je kern met de LOTUS-formule

Herken je dit?

 • Je wordt in je dagelijks functioneren en op je werk gehinderd door te weinig energie en te veel stress.
 • Je hebt last van negatieve gevoelens en gedachten die steeds weer terugkeren. En dat maakt je prikkelbaar en angstig.
 • Je hebt het gevoel dat je geen grip (meer) hebt op je leven.
 • Het gaat niet goed met je en je hebt het gevoel dat je jezelf aan het kwijtraken bent. Alsof je niet meer weet waar jouw kern, jouw kracht is.

Terwijl je juist zo verlangt naar

Je verlangt naar een stressvrij leven, waarin je nooit meer last hebt van spanningen. En waarin je van alles tien keer meer geniet, zowel in je werk als in je leven. Je staat zo sterk in je schoenen dat je adequaat kunt reageren op moeilijke situaties. Je hebt grip op je leven en je blijft heel dicht bij jezelf, zodat je uit je eigen krachtbron put bij alles wat je doet.

Mijn ervaring

Als alleenstaande moeder moest ik vele bordjes in de lucht houden. Ik was behoorlijk halsstarrig en bleef maar doorgaan, waarbij ik de signalen van mijn lichaam totaal negeerde. Ik leefde in de overlevingsstand zonder dat ik het doorhad. Totdat het bij mij knapte en ik met een fikse burn-out thuis kwam te zitten.

Door lichaamswerk, persoonlijke ontwikkeling, therapieën en het volgen van intensieve opleidingen ben ik eruit gekomen. Ik leerde mezelf weer kennen, waardoor ik mijn grenzen kon (h)erkennen en bewaken. Ik heb nu meer rust, openheid en vertrouwen in mijn eigen kracht.

Ik ben uit het dal gekropen en ik weet zeker dat jij dat ook kunt.

Alles wat ik heb geleerd, heb ik in een programma gestopt:

“Terug naar je kern met de LOTUS-formule”

Waarin je je eigen kern, je eigen krachtbron vindt, waardoor je weer de connectie met jezelf herstelt. En dat geeft moed en vertrouwen om je leven een positieve wending te geven.

Zoals de prachtige lotus die, ondanks de modder waarin het zijn wortels heeft, toch opbloeit tot een prachtige bloem.

Lotus-formule

NO MUD, NO LOTUS. Both suffering and happiness are of an organic nature,
which means they are both transitory.

~Thích Nhất Hạnh

Wat levert het programma “Terug naar je kern met de LOTUS-formule” je op?

 • Je leert de signalen van je lichaam te herkennen, waardoor je eerder in de gaten hebt wat er aan de hand is en adequater kunt reageren.
 • Je leert om te gaan met je emoties, waardoor je sterker staat in lastige situaties.
 • Je krijgt inzicht in steeds weer terugkerende patronen en thema’s in je leven, wat ze je te zeggen hebben en hoe ze te verwerken, waardoor je vrijer en zelfbewuster in het leven kunt staan.
 • Je loopt niet meer weg voor onprettige situaties, personen, gevoelens of gedachten. Je geeft ze de ruimte, doorvoelt ze, dijt er in uit, waardoor je er minder last van hebt.
 • Je leert de triggers kennen die jou stress opleveren, waardoor je anders gaat reageren en rustiger kunt blijven.
 • Je ontdekt hoe je uit jouw eigen krachtbron kunt putten wat je meer vertrouwen in jezelf geeft.
 • Je treedt op een andere manier naar buiten en reageert op een nieuwe manier op mensen en situaties.
 • Je leert mee te bewegen met wat er is, je volgt de flow van jouw leven.
 • Je leert voelen wanneer iets niet klopt. Je ziet dingen sneller die je eerder niet zag. Je ontdekt hoe te luisteren naar je lichaam, hart en ziel. Waarbij je hoofd (mind) niet meer de overhand heeft.
Lotus-formule

* Duur van het programma is 4 maanden
* 8 sessies, 1-op-1 in mijn praktijk
* Oefenopdrachten, indien van toepassing en aangepast aan jouw thema van de sessie
* Prijs: € 577,=

Vraag vandaag nog een gratis adviesgesprek aan om te ontdekken of dit programma geschikt is voor jou.

Dit is de unieke aanpak van de Lotus-formule:

Leren voelen in je lijf

Je leert je lichaam te ontdekken, je word je bewust van wat er te voelen is in je lichaam, waar jij spanning vasthoudt en waar er niets meer is. Zodat je de signalen die je lijf je geeft herkent en daardoor eerder in de gaten hebt wat er is. Als je daarnaar luistert ben je eerder in staat om actie te ondernemen.

Omarm je emoties

Emoties die je wegduwt, niet wilt voelen ga je nu wel aandacht geven. Door ze te omarmen, leren ermee om te gaan zodat ze zich niet langer vast hoeven te zetten in je lichaam. Je gaat meer ontspanning ervaren, niet alleen in je lichaam, maar ook in je hoofd.
Je bent minder bang voor heftige gevoelens die het leven nu eenmaal met zich meebrengt. Je leert er beter mee om te gaan.

Terugkerende thema’s en patronen ontwarren

Door inzicht te krijgen welke (vervelende) patronen en thema’s steeds terugkeren in je leven, wat ze met je doen, ga je er anders mee om. Je ontdekt wat ze je te zeggen hebben, wat je ervan kan leren. Van daaruit kan er weer verbinding ontstaan tussen je hoofd en je lichaam. Hierdoor sta je vrijer en zelfbewuster in je leven.

Uitdijen in wat er is

Je bent geneigd om weg te lopen van situaties, personen, gevoelens of gedachten die niet fijn zijn. Maar juist door ze wel te voelen, toch ernaar toe te gaan en er ruimte voor te creëren om erin uit te dijen, kunnen ze versmelten. Zodat je er noemenswaardig geen last meer van hebt.

Stress aanpakken

Je gaat ontdekken hoe jouw lichaam reageert op stress, waar spanning in je lijf zit, waar je je blokkades hebt vastgezet in je lijf. Maar ook waar het wel of niet stroomt in je lijf. Je krijgt inzicht in waar de stress vandaan komt. Je leert inzien hoe jij op stressvolle situaties reageert en hoe er anders mee om te gaan.

Moed en lef heb je nodig om terug te gaan naar jouw kern. Daar vind je jouw kracht, jouw vertrouwen om je leven een positieve wending te geven. Als jij die sprong durft te wagen zul je de motor, de basiskracht voor jouw leven weer terugvinden.
Je bent dichter bij jezelf gekomen, je kan dan putten uit je eigen krachtbron.

Tijdens de individuele sessies krijg je inzicht in wat er bij jou speelt en wat er niet klopt. Je ontdekt hoe je het wel wil, hoe je het anders wil. Je leert voelen hoe jij weet wanneer iets niet klopt. De sessies zijn iedere keer afgestemd op dat waar jij op dat moment bent.
Naast de sessies ontvang je praktische opdrachten voor thuis, voor zover van toepassing op jouw thema van de sessie.

* Duur van het programma: 4 maanden
* 8 sessies, 1-op-1 in mijn praktijk
* Prijs: € 577,=

Lotus-formule

Geef je leven een positieve wending en vraag vandaag nog een gratis adviesgesprek aan om te ontdekken of dit programma geschikt is voor jou.

Voor wie?

Dit programma is voor vrouwen die volop in het leven staan, met een leuk gezin en een goede baan. En toch worden ze overvallen door angst, stress, vervelende (negatieve) gevoelens, fysieke (onverklaarbare) klachten of thema’s die steeds weer terugkeren waardoor ze niet lekker in hun vel zitten. Hierdoor worden ze gehinderd in hun werk en in hun privé leven.

Ze zijn nieuwsgierig en willen onderzoeken, met een interne motivatie om ermee aan de slag te gaan, om te veranderen. Ze maken er tijd voor vrij en hebben de moed om dit programma te volgen, want ze willen een duurzame verandering tot stand brengen.

Voor wie niet?

Dit programma is niet geschikt voor mensen die niet open staan om in zichzelf op onderzoek te gaan, niet in staat zijn tot zelfreflectie.

En ook niet voor mensen die liever in de slachtofferrol blijven en steeds blijven wijzen naar externe factoren als de veroorzaker van hun problemen. Waardoor ze niet de verantwoordlelijkheid nemen om te veranderen.

Wie ben ik?

Agnes Hoogendoorn

Mijn naam is Agnes Hoogendoorn.
Als geen ander weet ik hoe het is om heel veel stress in je leven te hebben en toch maar door te blijven gaan. Als alleenstaande moeder, een drukke baan, een onverwerkte echtscheiding en daarnaast ook nog een praktijk bleef ik toch maar doorgaan. Totdat ik niet meer kon en met een burn-out thuis kwam te zitten.

Mijn wens is dat er niemand meer door stress, angst of andere klachten hoeft uit te vallen met een burn-out. Dat ze beter opgewassen zijn tegen moeilijkheden/tegenslagen en niet noemenswaardig meer last hebben van stress, angst of andere klachten. Zodat ze beter kunnen functioneren op het werk, thuis en in contact met andere mensen. En rust vinden en genieten van het leven.

Als sensitieve rustgever, rebalancer, stressreleaser, healer en burn-out ervaringsdeskundige weet ik hoe belangrijk het is om naar mijn lichaam en mijn gevoel te luisteren. Ik ervaar nu meer rust in mijzelf, harmonie en vitaliteit in mijn leven.
En dat gun ik jou ook!

Daarom begeleid ik nu mensen met stress, vermoeidheidsklachten, onverwerkte issues uit het verleden naar meer rust en harmonie in hun hoofd, lijf en leven. Terug naar hun kern, zodat ze een vitaal en vol leven kunnen leven.
In mijn praktijk komen mensen die een innerlijke ontdekkingsreis willen maken naar zichzelf, iedere keer een laagje dieper, naar meer ontspanning, naar meer zichzelf worden.

Als geen ander weet ik wat het is om chronische stress te hebben en er mee door te blijven lopen. Ik ben destijds helaas veel te lang doorgegaan. Was mezelf helemaal kwijtgeraakt. Daardoor ben ik burn-out geraakt.

Laat jij het ook zover komen?

Of ga je nu actie ondernemen? Meld je dan nu aan voor een adviesgesprek om erachter te komen of het programma ‘Terug naar je kern met de LOTUS-formule’ iets voor jou is.

Wat krijg je als je je aanmeldt voor het programma?

 • 8 individuele sessies, 1-op1. Waarbij de thema’s van de Lotus-formule aan de orde komen en toch iedere keer helemaal op jou afgestemd
 • De sessies duren maximaal 90 minuten per keer
 • Oefenopdrachten, indien van toepassing en aangepast aan jouw thema van de sessie
 • Je kunt op elk moment beginnen

* Duur van het programma: 4 maanden
* Prijs: € 577,=

Ben jij toe aan een positieve wending in je leven?
Vraag vandaag nog een gratis adviesgesprek aan om te ontdekken of dit programma geschikt is voor jou.

Veel gestelde vragen/bezwaren

Ik bied het adviesgesprek helemaal gratis aan. Het is wel zo dat als ik een wederzijdse match voel dat ik je kan helpen, ik je een voorstel doe hoe ik je behulpzaam kan zijn. Het is dan helemaal aan jou of je dat doet of niet.

Geen probleem, je moest eens weten hoe diep ik heb gezeten. Weet dat er voor iedereen een uitweg is. Niets staat je in de weg om het adviesgesprek aan te vragen.

Heel herkenbaar, we hebben tegenwoordig allemaal zo veel te doen, er wordt zoveel van ons verwacht. Hoe lang wil je nog doorgaan met alle bordjes hoog te houden en niet voor jezelf op te komen? Gun jezelf om die ruimte voor jezelf te creëren, hoe lastig het misschien ook is. Geef jezelf die me-time. Hoe zal jouw leven veranderen als je wel een afspraak maakt en ontdekt hoe jij in jouw leven een positieve verandering kunt teweegbrengen. Vraag vandaag alleen het adviesgesprek aan, het duurt een uur. Daarna kijk je hoe het verder loopt.

Je hoeft niet heel spiritueel te zijn wanneer je bij mij komt, het is wel handig wanneer je er open voor staat, want er is meer tussen hemel en aarde dan we hier zien. Ik werk heel intuïtief, sommigen noemen dat spiritueel. Maar ik sta ook met beide voeten op de aarde. Ik zie jou zoals je bent. Er is niets zweverigs aan. Ik heb een groot hart en met alle compassie geef ik je de ruimte om te kijken wat jij nodig hebt.

Dat lijkt misschien wel veel. Ik heb bewust gekozen voor negen sessies in vier maanden, daar zit een bepaalde intensiteit in wat elkaar versterkt.
Tussen de eerste twee sessies zijn zeven dagen gepland, daarna is het om de veertien dagen, vervolgens om de drie weken. En tussen de voorlaatste en laatste worden vier weken aangehouden.
Mocht in de praktijk blijken dat je echt iets meer tijd en ruimte nodig hebt, is dat bespreekbaar.

Dat hoor ik vaker van mensen. En ik kan je zeggen dat dat niet waar is. Iedereen voelt iets, helaas zijn we het verleerd om echt te voelen in ons lichaam, het wordt meteen overstemd door al die stemmetjes in ons hoofd. Tijdens het adviesgesprek maakt dat niet uit, we zijn met dat wat er wel is. Een van de thema’s in de Lotus-formule is het leren voelen in je lijf. We nemen daar zoveel tijd voor als jij nodig hebt. Tijdens de sessies is het startpunt altijd waar jij bent en waar jij aan toe bent.

Daar kan ik me iets bij voorstellen. Weet dat ik er geen probleem mee heb, ik heb al heel veel meegemaakt, ik schrik er niet van.
Tijdens het programma gaan we op weg in het tempo wat bij jou past. Jij bepaalt hoe ver je wilt gaan. Iedere keer weer is dat het uitgangspunt, waar ben jij nu, wat speelt er nu. En ja, er is ook wel een beetje moed voor nodig om deze processen aan te gaan. Weet dat als je het aangaat het jou meer inzicht gaat geven in hoe je functioneert en hoe je reageert op de dingen om je heen. Dat geeft je al meer ruimte om er te zijn, om jouw leven te leiden zoals jij dat zou willen. Het brengt je naar positieve veranderingen in je leven. Vertrouw erop dat jij sterker bent dan je denkt. En ik ondersteun je, je staat er in dit programma niet alleen voor.

Hoewel ik me hoofdzakelijk richt op vrouwen in mijn praktijk, zijn mannen die zich hierin ook herkennen uiteraard evenwel welkom.

Lotus-formule

Zet jij nu de eerste stap naar verandering? Vraag dan het adviesgesprek aan om te zien of het programma ‘Terug naar je kern met de LOTUS-formule’ iets voor jou is.

* Duur van het programma: 4 maanden
* 8 sessies
* Prijs: € 577,=