Toegepaste technieken

Alles bestaat uit energie, al kunnen we dat niet met onze ogen zien. Door energetisch lichaamswerk wordt de energie van het lichaam ‘aangeraakt’. Het helend vermogen van het lichaam krijgt als het ware een duwtje in de rug om voor het lichaam te gaan zorgen.
Er zijn vele technieken die daarbij behulpzaam kunnen zijn. Degene die ik o.a. toepas zijn Rebalancing, Lichaamsgerichte therapie gecombineerd met systemisch werk (familieopstellingen), Metamorfose massage, Quantum energy healing en de Acces Bars® van Access Consciousness.

Wil jij meer ruimte in je hoofd en lichaam ervaren, waardoor je nieuwe keuzes kunt maken voor wat je werkelijk wilt in je leven?
Je lichaam een energie boost geven?
Wil je minder stress, meer energie, innerlijke rust?
Wil jij keuzes maken om te doen wat jij echt wilt in jouw leven?

Rebalancing®

Rebalancing® betekent aanraken met aandacht.

Rebalancing® is een vorm van emotioneel lichaamswerk wat helpt om meer rust te krijgen in je hoofd, lijf en leven. Waardoor je meer ontspanning en rust gaat ervaren.

Uit het denken naar het voelen.
Uit het hoofd naar het lichaam.

agneshoogendoorn-behandelingen-rebalancing-stretching

(Familie-)opstelling via het lichaam

Stress, angst, fysieke klachten, gevoelens of thema’s die steeds weer terugkeren in je leven kunnen zijn ontstaan door wat je zelf hebt meegemaakt, maar ook door trauma’s vanuit jouw familiesysteem waarop jij mee resoneert. Dit heeft onbewust invloed op jou.

Door aanraking van het lichaam en aandacht voor wat er is, zonder iets te willen veranderen of in te grijpen, word je je bewust wat er gebeurt in je lichaam en in je leven. Dat geeft ruimte om liefdevol en met compassie om te gaan met dat wat er naar voren komt. Je leert te luisteren naar je hart, hoofd, lichaam en ziel.

Ook al is er veel trauma in jouw gezin van herkomst, de kracht ligt in het helen van de wonden van binnen, door de ongelofelijke levenskracht die je bij je geboorte hebt meegekregen.

Tijdens een sessie kan je voelen of de pijn of het trauma van jou is of dat je het draagt voor jouw familiesysteem. Door aanraking en aandacht voor wat er is, zonder iets te willen veranderen of in te grijpen, geeft het ruimte om dat wat zich aandient liefdevol en met compassie tegemoet te treden. Op deze manier aangeraakt worden is helend.

Wil je meer lezen over deze methode, kijk dan op de website van Het Roepen van de Ziel.

Agnes Hoogendoorn familieopstelling 'roepen van de ziel'

Zelfonderzoek

Zelfonderzoek is een methode waarbij je je aandacht richt op een gevoel in je lichaam. Je voelt, ervaart of merkt iets in je lichaam.
Bij elke situatie die voor jou van belang is, kan je iets in je lichaam waarnemen. Denk maar aan de vlinders in je buik wanneer je verliefd bent, of het samenknijpen van je keel wanneer je bang bent. Dit is een automatische reactie van je lichaam.

Je bent aanwezig in de ervaring. Ademhaling en mijn manier van vragenstellen helpen je daarbij. De antwoorden hoef je niet te weten, het gaat om te onderzoeken wat zich aandient en daar ruimte aan te geven.

Door hierbij stil te staan, door er aandacht aan te geven en door zelf te onderzoeken, kan het duidelijk voor je worden wat het gevoel jou te zeggen heeft.
Hierdoor krijg je inzicht in bij wat er bij jou van binnen leeft. Welke emoties, verlangens, normen, energievreters en mogelijkheden heb je.

AgnesHoogendoorn-zelfonderzoek-burnout

Metamorfose massage

Metamorfose massage richt zich niet op de pijn of de stress, maar werkt op de mens als geheel en geeft ruimte aan je innerlijke levenskracht. Het helpt je te worden wie je in wezen bent. Dat helpt je om oude patronen die je niet meer dienen te transformeren, zodat jouw levenskracht weer kan gaan stromen.

De behandeling bestaat uit een zachte aanraking van de reflexzone van de wervelkolom op de voeten, de handen en het hoofd. Hierbij lig je ontspannen op een massagetafel, met je kleren aan.

 

Agnes Hoogendoorn-Metamorfose_massage

Access Bars™

Bij een Bars-behandeling lig je ontspannen met je kleren aan op een massagetafel. Je hoofd wordt afwisselend op 32 punten zachtjes aangeraakt. Ieder punt staat in verbinding met een bepaald thema. Ze bevatten de elektrische lading van beperkende gedachten, ideeën, emoties, oordelen, overtuigingen, besluiten en gevoelens die zorgen voor stress, vermoeidheid en beperkingen in je leven.

Door de zachte aanraking van de punten ontlaadt het lichaam zich en ontspant het. Hierdoor ontstaat er ruimte, innerlijke rust en energie om iets nieuws in je leven te creëren.

Het voelt als een heerlijke ontspannende hoofdmassage, waarbij je ook nog eens loskomt van belemmerende overtuigingen.

 

AgnesHoogendoorn-Bars-Healing-Rust

Wetenschappelijk onderzoek

Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat er daadwerkelijk veranderingen in de hersenactiviteit plaatsvinden tijdens het ontvangen van de Bars. Bekijk hier een filmpje waarin neurowetenschapper en neuroloog Dr. Jeffrey L. Fanning zijn onderzoek presenteert over de resultaten van Access Bars.

Andere energetische behandelingen

Naast de Bars™ (de meest bekende bodyprocess van Access Consciousness) zijn er nog veel andere healings en bodyprocessen. Enkele daarvan zijn:

Bel, mail of vul het contactformulier in voor meer informatie of het maken van een afspraak.

Menu