Rebalancing®

Rebalancing® betekent aanraken met aandacht.

Rebalancing® is een vorm van emotioneel lichaamswerk wat helpt om meer rust te krijgen in je hoofd, lijf en leven. Waardoor je meer ontspanning en rust gaat ervaren.

Uit het denken naar het voelen.
Uit het hoofd naar het lichaam.

Uit je hoofd komen

Rebalancing ‘raakt aan’ en daardoor kan je ‘geraakt’ worden.
Het helpt je uit je hoofd te komen.
Wanneer je veel in je hoofd zit, houd je allerlei beperkingen, oordelen, overtuigingen die je hebt vast. Dit zit hoog in je lichaam en wordt vaak ervaren met een stijve nek en schouders of hoofdpijn. Er komt verkramping in je lichaam, je ‘ruimte’ wordt steeds kleiner. Wanneer je in je lichaam voelt, wat daar is, zal je naar beneden in je lijf zakken. Er komt meer ruimte, meer mogelijkheden. Je gaat naar meer rust in jeZelf.

Rebalancing is een vorm van emotioneel lichaamswerk wat zich richt op bewustwording, inzicht en persoonlijke groei. Om zo op een doeltreffende en krachtige manier in contact te komen met jezelf. Een innerlijke ontdekkingsreis naar jezelf, iedere keer een laagje dieper.
Hierbij wordt het lichaam aangeraakt op een manier die vergelijkbaar is met massage. Het gaat echter dieper, langzamer en met veel rust, aandacht en bewustzijn. Door de aanraking ga je voelen waar je spanning en/of ontspanning bewust of onbewust in je lichaam vasthoudt.

Aanraken en geraakt worden

agneshoogendoorn-rebalancing-inleunenopbuik
agneshoogendoorn-behandelingen-rebalancing-stretching
agneshoogendoorn-massage-rebalancing

Mijn aanraking kan zacht of stevig zijn, oppervlakkig of juist diep, stil of in beweging, spannend of ontspannend. Je lichaam wordt uitgenodigd om zich te ontspannen, steeds een laagje dieper. Wanneer je meer in het voelen, meer in je lichaam aanwezig bent, voel je beter waar je grenzen liggen, welke keuze je maakt, hoe je in het leven staat. In de diepe lagen van jouw lichaam is het mogelijk om de diepe lagen van jouw Zelf te vinden.

Rebalancing is geen methode om jezelf te verbeteren, eerder een uitnodiging om jezelf te accepteren en om je open te stellen voor verandering. Acceptatie van wat wel kan in plaats van frustratie van wat niet kan. Je leert oude patronen en overtuigingen bewust los te laten door dieper te voelen om meer aanwezig te zijn, waardoor je de gewenste ontspanning kunt bereiken.

Na een sessie voelen mensen zich ontspannen, hebben het gevoel dat er meer ruimte is voor zichzelf. Er is meer zelfvertrouwen.

Menu