Emotioneel energetisch lichaamswerk

Emotioneel energetisch lichaamswerk kan veranderingen in je leven brengen. Er ligt zoveel opgeslagen in ons lichaam, waar we vaak niet bewust van zijn.

De wijsheid van het lichaam

Alles wat we meemaken in ons leven, alle ervaringen, wat we denken, onze overtuigingen slaan we op in ons lichaam. Dat gaat automatisch, daar hoef je helemaal niets voor te doen.

Ons lichaam is heel wijs. We hebben het nodig om te leven, te bewegen en te communiceren. Het lichaam waarschuwt ook. Het weet eerder dat er iets mis is dan wijzelf. Door drukte, ongeduld en stress schuiven we die waarschuwingen van het lichaam echter vaak aan de kant.

Gevoelens die niet welkom zijn, die we niet willen voelen, gaan we in de loop der jaren wegduwen of vastzetten in ons lichaam. Als je daar niets mee doet, gaat dat na verloop van tijd spanning en verkramping opleveren, zowel lichamelijk als mentaal. In de vorm van fysieke klachten of mentale stress.

Emotioneel lichaamswerk

Emotioneel lichaamswerk helpt om de spanning en verkramping in het lichaam te (her)ontdekken, te accepteren. Daardoor kan er verandering in je lichaam en leven optreden. Je zult meer ontspanning en ruimte ervaren.
Emotioneel lichaamswerk richt zich op de emoties en wat er te voelen is in het lichaam, hierbij maak ik vooral gebruik van de Rebalancing massage technieken.

Energetisch lichaamswerk

Bij energetisch lichaamswerk wordt het lichaam uitgenodigd voor (zelf)herstel, maar ook om tot (meer) bewustzijn te komen.
Zoals het woord al zegt, vindt dit vooral op energetisch niveau plaats. Bij een energetische sessie maak ik vooral gebruik van energetische bodyprocessen en healings.

Door een energetische behandeling laat je alle drukte, alle prikkels van buiten, al je gedachten, al je je oordelen gaan. En zelfs trauma’s kan je laten gaan. Je voelt je opgeruimd en er is weer ruimte voor jou. Een heel eenvoudige, simpele manier om te ontspannen.

Bij Praktijk Agnes Hoogendoorn worden verschillende technieken/methodes toegepast om je te helpen naar meer ontspanning in je lichaam en je hoofd en daardoor ook je leven.
Vaak een combinatie van emotioneel lichaamswerk en energetisch. Hieronder een korte omschrijving van de belangrijkste toepassingen.

Menu