Behandelingen

Bij Praktijk Agnes Hoogendoorn kun je terecht voor individuele sessies, workshops en online trainingen.

Ervaar je veel stress, voel je je uitgeput of ben je opgebrand?
Wil je meer ontspanning ervaren in je hoofd, lichaam en leven?

De wijsheid van het lichaam

Alles wat we meemaken in ons leven, alle ervaringen, wat we denken, onze overtuigingen slaan we op in ons lichaam. Dat gaat automatisch, daar hoef je helemaal niets voor te doen.
Ons lichaam is heel wijs. We hebben het nodig om te leven, te bewegen en te communiceren. Het lichaam waarschuwt ook. Het weet eerder dat er iets mis is dan wijzelf. Door drukte, ongeduld en stress schuiven we die waarschuwingen van het lichaam echter vaak aan de kant.
Gevoelens die niet welkom zijn, die we niet willen voelen, gaan we in de loop der jaren wegduwen of vastzetten in ons lichaam. Als je daar niets mee doet, gaat dat na verloop van tijd spanning en verkramping opleveren, zowel lichamelijk als mentaal. In de vorm van fysieke klachten of mentale stress.

Werkwijze

Mijn werkwijze is zoals ik ben: sensitief ingetuned. Tijdens een sessie met jou ben ik met al mijn aandacht aanwezig bij wat er op dat moment bij jou als cliënt zich aandient. Vaak beginnen we met een kort gesprek in de vorm van een zelfonderzoek om helder te krijgen wat er op dat moment speelt of wat jij wilt onderzoeken. Dit geeft richting aan het vervolg van de sessie op de massagetafel.

Ik begeleid je daarbij. Door mijn specifieke manier van vraagstelling kan ik je helpen bewust te worden van bepaalde emoties, stress of negatieve gedachtes welke je onbewust in je lichaam hebt opgeslagen.
Meestal gaan we daarna verder op de massagetafel. Ik tune in wat jij en jouw lichaam nodig hebben. In overleg met jou wordt dat lichaamswerk met Rebalancing technieken, een metamorfose massage of een Bars™ behandeling. En soms een combinatie van technieken/methodes. Uiteraard mag je ook zelf aangeven waar jij behoefte aan hebt.
Tijdens de behandeling raak ik jou en je lichaam heel intuïtief en met volle aandacht aan, dat kan zacht of stevig zijn, oppervlakkig of diep, spannend of ontspannend, stil of in beweging. Naast lichaamswerk maak ik ook gebruik van ademhalingstechnieken, healing, clearings en meditatie.
Het kan ook gebeuren dat er zoveel te onderzoeken is tijdens het zelfonderzoek, wat zo diepgaat, dat we niet toekomen aan het tafelwerk.

Individuele sessies

De sessies brengen ontspanning en verhogen je lichaamsbewustzijn.
Er zijn verschillende manieren waarop dat kan:

 • Door zachte aanraking van je lichaam komt er ontspanning in je lichaam en wordt het stil in je hoofd.
 • Door een combinatie van massagetechnieken met counseling ga je ontdekken waar spanning, verkramping en/of emoties zich in je lichaam hebben vastgezet. Door daar helemaal bij te kunnen zijn, komt er ruimte voor ontspanning en voor het loslaten van de stress.
 • Kan je, om welke reden dan ook, niet naar de praktijk komen, of wil je niet aangeraakt worden, dan is een online sessie ook mogelijk. Net als bij een live-sessie gaan we tijdens een online sessie op onderzoek uit, waarbij ik vragen stel en jij gaat voelen en ervaren. Om zo naar de kern te gaan. Waardoor er meer rust kan ontstaan. Het enige verschil is dat we daarna niet verder gaan op de massagetafel.
agneshoogendoorn-behandelingen-bars
agneshoogendoorn-massage-rebalancing
agneshoogendoorn-behandelingen-rebalancing-stretching

Problemen beter hanteren, antwoorden vinden op je vragen, benutten van je ongebruikte mogelijkheden.

agneshoogendoorn-behandelingen-zelfonderzoek

Samen onderzoeken we niet alleen mentaal/analytisch, maar betrekken er ook je gevoelswereld bij. Je leert de signalen van je lichaam beter kennen en herkennen. Wanneer je beter naar je lichaam luistert, word je bewuster van je lichaam, gevoelens en gedachten. Dit geeft ontspanning en creëert meer ruimte en meer zelfinzicht. Je krijgt inzichten in je patronen, je kwaliteiten en je verlangens.
Hierdoor sta je vrijer en zelfbewuster in het leven.

Laat je iedere keer verrassen door wat er op dat moment nodig is voor jou.

Uiteraard is het mogelijk om één keer voor een sessie te komen, dan kan er al veel veranderen. Uit ervaring blijkt dat je meer baat hebt bij meerdere sessies om naar diepere lagen te gaan. Vaak blijkt dat er onder een laag iets anders ligt, wat je niet van tevoren had kunnen bedenken, waardoor je je voelt zoals je je voelt en reageert zoals je reageert.

Meer informatie of een afspraak maken? Vul het contactformulier in.

Wil je weten wat anderen over de behandelingen zeggen? Lees hier reacties van anderen.

“A healer is not someone that you go to for healing. A healer is someone that triggers within you, your own ability to heal yourself ” ~unknown

Akasha Reading

Blijft er een thema over een bepaalde werk- of privésituatie maar rondcirkelen in je leven en kom je er niet uit wat je er mee aan moet? Dan kan een reading met de Akasha kronieken een antwoord geven.

De Akasha kronieken kun je zien als het grote digitale universele archief waarin alles ligt opgeslagen van alle levens die je ziel al heeft gehad. Een soort universele database waarmee we allemaal verbonden zijn. Door verbinding te maken met de hoeders van de Akasha kronieken worden antwoorden op (ziels)vragen via mij doorgegeven. Je krijgt antwoorden die op dat moment voor jou van dienst zijn. Er wordt niets vrijgegeven waardoor jij belangrijke levenservaringen zou kunnen missen.

AgnesHoogendoorn-Akasha-reading
Meer informatie of een afspraak maken? Vul het contactformulier in.

De behandelingen die ik geef zijn een aanvulling op reguliere geneeskunde, ze vervangen geen urgente medische behandeling of medicatie. Raadpleeg dus altijd je (huis)arts als je dat verstandig lijkt.

Naast individuele sessies worden er ook regelmatig workshops gegeven. Zoals een Bars™ Class of Mindset Change

Reacties van anderen

 • Ik merk dat ik het een zeer prettige manier vindt om mezelf ’stil’ te zetten en te kunnen voelen wat er op dat moment is. Ik zit weer meer in mijn lijf maar kan nu ook veel beter mijn vermoeidheid voelen. Ervaren dat ik de ruimte en de tijd heb te nemen om contact te maken met mijn lijf. Anders gaat mijn hoofd er echt met me vandoor.
  (Jelly Bijlsma – Klasse(n)kracht)
 • Je hebt zo je eigen connectie met het weten, je grotere bewustzijn, van daaruit breng je Rebalancing met een Agnes sausje. Dat is een hele fijne energievorm van aanraken, met heel veel aandacht en heel veel connectie. En je weet precies waar je moet zijn. Je durft je handen te vertrouwen en je intuïtie te volgen.
  (Inge Delforterie – directeur Rebalancing School)
 • Agnes stelde mij goed op mijn gemak. Ze voelde begaan met mijn proces. Er was echte aandacht voor mij en ik voelde mij veilig om eerlijk te kunnen zijn over mezelf ook met betrekking tot diepere stukken. Ik voelde mij gehoord, gezien en de moeite waard! Haar afwisseling in stilte en praten was prettig. Op het moment dat zij iets vertelde voelde het intuïtief kloppend. Ze hielp mij echt weer een stap verder :-).
  (Jolijn Betgen)
 • Ik zit weer meer in mijn lichaam maar kan nu ook veel beter mijn vermoeidheid voelen. Ik weet nu dat ik de ruimte en de tijd heb te nemen om contact te maken met mijn lichaam. Anders gaat mijn hoofd er echt met me vandoor.
  (Astrid vd Berg, office manager)
 • Tijdens de sessie voelde ik tintelingen rond m’n mond, handen en voeten. Gevoelens van boosheid kwamen naar boven en ik wilde schoppen, trappen. Dit was ook mogelijk en hierdoor zakte spanning weg, werd verdriet rustiger.
  (Areadne)
 • Vóór de BARS-sessie had ik geen idee wat ik kon verwachten. Ik was zelfs sceptisch over wat het me kon brengen, de technieken lijken te eenvoudig en iets te zweverig om veranderingen in mijn brein (en meer) aan te kunnen brengen.
  Vanaf het moment dat ik bij Agnes op tafel lag voelde ik haar aandacht en aanwezigheid bij mij. Ze nodigde me uit al mijn verwachtingen over de sessie los te laten. Ik kon niet anders dan JA zeggen. De rest van de sessie begeleidde Agnes mij door de thema’s en vragen die zich aandienden. Ze luisterde aandachtig, vroeg me dieper te gaan waar nodig en nodigde me tijdig uit mijn overtuigingen los te laten als het opruimen van mijn geest.
  Ik voelde mijn geest letterlijk helder worden.
  (Christina Pokhodilo – fiscalist/ jurist)
Menu